Skip to main content

Wij gingen naar de boerderij !

dinsdag 14 mei 2024

Wat als een klasgenootje thuis een boerderij heeft ... Dan gaan wij toch gewoon eens langs en leren we over de boerderij !

We werden door oma Lut ontvangen en gingen onmiddellijk een kijkje nemen waar de koeien worden gemolken, de machines, de melk die door de buizen naar een heel groot vat wordt gebracht... de kleuters trokken hun ogen open. En dan hadden we nog geen koeien gezien. 

Onze volgende stop waren de vaarzen, puberkoeien dus, en de koeien die nog even in hun boxen lagen. Ze werden door Boer Bart naar de weide geloodst, want raar maar waar, ze weten zelf hun weg. Ondertussen bezochten we ook nog de dikbillen, de stal met de hooibalen en het ingepakte gras, de witloofwortels en het andere voedsel. Aan koeien geen gebrek, we gingen bij allemaal langs, en ook de stieren brachten we een bezoekje.

Er waren ook silo's met koeienkoekjes, gehakselde maïs en nog veel meer. Ook tractors, een machine om het gras te keren, om het in bollen te wikkelen, een plantmachine en nog machines waar we nog nooit van hoorden. Ook de mama van Rosalien kwam langs en samen gingen we eerst naar de kippen, daarna naar de kalfjes, kleuterkalfjes die samen zaten, maar ook nog baby-kalfjes die alleen zaten in iglootjes. Daar zat ook Neleke :-) het kalfje dat 2 weken geleden werd geboren toen Olaf bij Rosalien logeerde. Het grappige was dat het kalfje heel hard op de juf haar vingers zoog, al hingen ze erna ook vol met speeksel :-)

Na onze rondleiding kregen we lekkere verse melk, zowel chocomelk als "witte" melk, en of die lekker was ! Dit samen met een lekkere koek. We speelden nog even op het gras en zo liep de voormiddag stilaan op zijn einde. We reden terug naar school, vol met indrukken, nieuwe ervaringen, wat was dit leuk !

Dus dankjewel oma Lut, opa Bart, mama Caroline en natuurlijk Rosalien voor de fantastishe ervaring.

Meer VLEK Nieuws