Skip to main content

Naar het bos !

woensdag 08 november 2023

Vandaag gingen we een voormiddagje naar het bos van Hof ter Geesten, of het bos van Dilewyns. We gingen te voet, wat een hele wandeling is !

In het bos ritselden de blaadjes, ruiste de wind tussen de bomen, hoorden we vogeltjes zingen. Er werden nootjes, takken en bolsters geraapt, we voelden aan de schors van de bomen en zagen paddenstoelen. Weet je dat er een boom staat die 21 kleuters dik is, we stonden er allemaal tegen met onze rug, dat was wat ! Zo een dikke boom hebben jullie nog nooit gezien :-) 

Blaadjes in de lucht gooien, stappen in het mos, kijken naar ieniemienie paddenstoeltjes, dat zorgde voor knorrende maagjes. We konden picknicken voor het kasteel en genoten ondertussen van een piepklein herfstzonnetje. Nadien speelden we nog even tussen de bomen, op het gras, in de modder om dan stilaan terug naar school te vertrekken.

Tijdens onze weg naar school liepen we nog tussen de bloemenweide, genoten van 6 grote paddenstoelen en liepen rondjes in het bamboebos. 

Na nog een korte wandeling kwamen we terug aan op school. Moe maar voldaan. Wat een mooie herfstdag was dit, we hebben genoten. En ja, de weergoden waren ons gunstig want de schoolbel ging... en het begon te regenen. Hoeveel geluk hadden wij deze ochtend !

Veel kijkplezier !

Juf Nele 

Meer VLEK Nieuws