2A

Een imker in de klas.

Aangemaakt door Juf Daisy op 28 juni, 2016 - 22:15

De laatste vrijdagnamiddag van het schooljaar kwam imker Marcel De Leenheer uit Zele op bezoek in het 2de leerjaar. Hij is de opa van Lola en Merlijn. Wat kan die man super vertellen over het leven van de bijen, de verschillende soorten die er zijn, de honing, de koningin, de honingraten...hij gaf ons ook interessante tips voor  wanneer we geprikt worden. De imker had ook een speciaal pak mee, een rookmachine, een bijenkast en -korf, bijenwas én natuurlijk bijen zelf ! Het was 2 uur muisstil in de klas (amai), de kinderen en de juffen hingen aan de lippen van onze gast. We proefden ook de lekkere zelfgemaakte honing. Mmmm ! De bijenwereld ziet er vanaf nu helemaal anders uit voor ons !

Naar de Koeboshoeve in Appels.

Aangemaakt door Juf Daisy op 28 juni, 2016 - 21:43

Als slot van ons wero-thema rond de voedingsdriehoek, melk en melkproducten en de koe gingen we op bezoek naar de Koeboshoeve in Appels. Daar kregen we uitleg over de kalfjes, hun voedsel, verschil tussen melkkoeien en vleeskoeien ; bekeken we de melkmachines en werden we getracteerd op versgemaakte aardbeienmilkshake en pannenkoeken, allebei met verse koemelk. En of er gesmuld werd... Supernamiddag !!

 

Met Lies op pad.

Aangemaakt door Juf Daisy op 28 juni, 2016 - 21:08

Als voorbereiding op zaterdag...

Aangemaakt door Juf Daisy op 16 juni, 2016 - 22:29

Met dank aan Millo en familie

BINGO !

Aangemaakt door Juf Daisy op 1 juni, 2016 - 20:02

Donderdag 26/5 speelden we bingo met onze buren, de bewoners van het RVT Sint-Antonius. Eerst kregen we een fijne rondleiding langs de kapper, de cafetaria, de keuken, de snoezelruimte, de 'fitnessruimte" waar 3 dames een fietstochtje maakten door het Gentse stadscentrum (lang leve de virtuele wereld !)... Daarna werden we verdeeld in 2 groepen en kon het spel beginnen. Enkele bewoners konden onze hulp wel gebruiken omdat ze de getallen niet zo goed hoorden of zagen maar er waren toch ook wel wat dames (de heren waren niet van de partij dit jaar)die nog echt snel zijn hoor ! Soms waren ze onze kinderen al voor en werd het getal op onze kaart al aangeduid voor wij het goed en wel doorhadden. Veel te vlug was de namiddag voorbij. Het resultaat was mooi om zien : niets dan glunderende gezichten zowel bij de bewoners als bij de kinderen van 2A !

Schilderij met olieverf

Aangemaakt door Juf Daisy op 15 april, 2016 - 20:18

De kinderen van het 2de leerjaar gingen naar het Begijnhof in Dendermonde om daar in het museumatelier een schilderij met olieverf te maken. Mama's en papa's moeten nog enkele weken geduld hebben om deze schitterende kunstwerken te bewonderen.

Spelcarrousel

Aangemaakt door Juf Daisy op 17 februari, 2016 - 17:01

Studenten van Artevelde bezorgden de kinderen van 2 en 3 een hele leuke en sportieve namiddag : originele opdrachten en spelletjes met en tegen elkaar, super veel materiaal en als begin en einde een toffe dans. Wat een geluksvogels !!

Spelcarrousel

Aangemaakt door Juf Daisy op 17 februari, 2016 - 17:01

Studenten van Artevelde bezorgden de kinderen van 2 en 3 een hele leuke en sportieve namiddag : originele opdrachten en spelletjes met en tegen elkaar, super veel materiaal en als begin en einde een toffe dans. Wat een geluksvogels !!

Inhoud syndiceren