Nieuwsbrief 13

Aangemaakt door Luk De Mey op 24 april, 2020 - 13:56

NIEUWSBRIEF 13 i.v.m. coronamaatregelen

vrijdag 24 april 2020

 

Beste ouders,

 

Deze toch wat compactere nieuwsbrief 13 is een voorloper op de komende nieuwsbrief 14. In deze nieuwsbrief 13 willen wij informatie meegeven die voor onze ouders belangrijk is! Nieuwsbrief 14 zal meer info geven i.v.m. de uitspraken van de Federale Veiligheidsraad vanavond.

 

Wat betreft de heropstart: hier gaan wij de mededelingen van de Federale Veiligheidsraad afwachten. Deze komt vandaag samen. Er is reeds veel uitgelekt wat betreft de heropstart van scholen. Het uitlekken betreuren wij ten zeerste! Als school mogen wij enkel – ook al behoort ons Onderwijs toe tot de Vlaamse regering – de Federale Veiligheidsraad volgen. Ik betreur dat dit nu politiek gespeeld wordt… Spijtig!

 

Wat willen wij graag meegeven:

 

u De datum voor het Heilig Vormsel ligt definitief vast op zondag 27 september 2020. Verdere info volgt via de mensen van de vormselcatechese.

 

v De datum voor de Eerste Communie ligt ook definitief vast op zondag 11 oktober 2020.  Verdere info volgt. Dus niet volgend schooljaar zoals gesuggereerd werd.

 

w We willen alle ouders bedanken voor het invullen van de enquête. Op het resultaat kunnen we heel fier zijn! In de loop van volgende week worden de resultaten hiervan integraal doorgestuurd naar jullie.

 

x Onze school heeft een hygiëne- en veiligheidsplan opgesteld. Wij zijn klaar om bij de opstart van de school alle verplichte maatregelen te treffen. Ook dit plan sturen wij in de komende week door. Jullie hebben als ouder recht om te weten hoe wij veiligheidsmarges inbouwen voor uw kind(eren) én ons personeel.

 

y Conferentie- en verlofdagen:

·       Maandag 4 mei: pedagogische conferentie. Deze conferentie wordt afgelast. Er is sowieso geen school (nog geen heropstart van de school) maar de opvang wordt georganiseerd. Er wordt op deze dag ook thuiswerk voorzien.

·       Woensdag 20 mei: lokale verlofdag. Deze verlofdag trekken wij in. Of er op woensdag wordt lesgegeven, is afhankelijk van de beslissingen wanneer lesdagen worden ingepland. Meer info hierover volgt, maar thuiswerk wordt voorzien en de opvang wordt georganiseerd.

·       Maandag 25 mei: lokale verlofdag (n.a.v. de Ros Beiaardommegang…). Deze verlofdag wordt ook ingetrokken. Dit wordt een lesdag voor de kinderen die naar school moeten komen en een thuiswerkdag voor de andere leerlingen.

We denken dat het maar meer dan normaal is dat wij deze dagen gebruiken als lesdagen of thuiswerkdagen. Dit hoeft geen betoog.

 

z Mondmaskers: DANK aan de vele ouders, grootouders en sympathisanten die willen helpen. Wij hebben materiaal besteld en wachten nog op enkele leveringen. Wij hebben ook een vrijwilligersgroep die werkt in Grembergen, Hamme, Waasmunster, Destelbergen, Gent… en die voor ons in een eerste fase 300 mondmaksers maken en in een tweede fase nog eens 300! Met dank aan David Verbeke en Mara Verbeke! Deze mondmaskers zijn vierlaags en van zuiver linnen (met dank aan oma Leen Pien) gemaakt. Geen filters en dergelijke nodig, omdat ze vierlaags zijn. Meer in ons hygiëneplan volgende week. Ook dank aan Stijn Heynderickx die voor 30 mondmaskers zorgt!

Dus nog even wachten voor de andere vrijwilligers. Eens ik alle materiaal heb, stuur ik een e-mail. Maar één ding is zeker: dergelijke respons en medewerking? Dat kan alleen in de VLEK! Terecht fier op onze ouders, grootouders en sympathisanten!

Nog dit: we kregen felicitaties voor de aanmaak van deze mondmaskers van mensen uit de medische wereld uit Genk, Gent, Aalst (virologen, artsen,…). Deed deugd!

 

{ Mooie geste!

We kregen een telefoontje van Sam Van Uytvange, busreizen FIMATOURS. Sam stelt – indien wij té weinig plaats zouden hebben om les te geven (cf. social distancing) – zijn busstelsplaats ter beschikking (250 m2 ). Hij wil de kinderen zelfs met de bus wegbrengen en ophalen. Gelukkig dienen we dit nog niet te doen. We hebben plaats genoeg. Maar we vinden het een toffe geste! Fijn dat mensen meedenken, meevoelen, meehandelen! We zijn er met z’n allen voor elkaar!

 

Beste ouders, nu afwachten wat de Federale Veiligheidsraad als maatregelen heeft weerhouden en/of hebben toegevoegd. Jullie mogen nieuwsbrief 14 morgen verwachten.

 

Hou jullie gezond, respecteer social distancing en geniet van het weekend…

 

Genegen groeten,

Luk De Mey

directeur

 

 

 

 

Share this