3

Maart: Kriebels

Aangemaakt door Juf Jolien op 27 februari, 2020 - 19:09

Februari: Spannend

Aangemaakt door Juf Jolien op 19 februari, 2020 - 17:53

Spannend, wij gaan naar de tandarts! Deze maand leren we meer over de tanden en gezonde voeding. We brengen een bezoek aan de tandartsenpraktijk. We leren over de voedingsdriehoek en spelen het spel: het land van Calcimus. Samen met juf Charlotte en meester Kristof verdiepen we ons in de bewegingsdriehoek. Ben De Bever wordt onze nieuwe vriend, we krijgen zelf een geschenkje van de school wanneer we onze tanden goed poetsen. Op het einde van de maand vieren we samen carnaval en krijgen we het dansje van jeugdprinses Luka te zien. 3a danst en springt rond, 3b doet de koeiendans. Hoera voor Jef!

Januari: Beroemd

Aangemaakt door Juf Jolien op 18 februari, 2020 - 21:18

Iedereen is beroemd met z'n eigen talenten. Deze maand leren we over techniek en wetenschap. We maken een uitstap naar Technopolis en bekijken het toneel: Zwanenzang. We creëren zelf een draadtelefoon, een grijper en een mini hovercraft.

December: Donker

Aangemaakt door Juf Jolien op 18 februari, 2020 - 20:53

Wat is het deze maand snel donker buiten! We leren over energie, het klimaat en nachtdieren. Bram Scholliers komt bij ons op bezoek als weerfotograaf. We maken een dansje en filmpje voor Sinterklaas en zwarte Piet. Ook het kerstfeestje in de klas wordt gezellig. Hierperdepiep voor Kobe!

November: Samen

Aangemaakt door Juf Jolien op 18 februari, 2020 - 20:40

November, een maand om gezellig samen te zijn. We leren over families en gezinnen, onze stamboom en het koningshuis. Als uitstap gaan we naar het woonzorgcentrum en geven we een sessie gymnastiek. We leren ook programmeren met juf Caroline en genieten van de voorleesbrunch. Hoera voor Senna!

Oktober: Natuur

Aangemaakt door Juf Jolien op 18 februari, 2020 - 19:53

Tijd voor een nieuw thema: natuur. We leren meer over de dieren, het bos en de herfst. We doen zelfs mee aan de wedstrijd van de week van bos. Samen voeren we 3 opdrachten uit en winnen elk een buff, knap gewerkt! We bekijken al het mooie wat de natuur ons biedt in Bastion 8. Voor Halloween maken de spinnetjessoep, njam! En ook Luka's verjaardagstaart ziet er verrukkelijk uit.

September: Anders

Aangemaakt door Juf Jolien op 18 februari, 2020 - 19:46

We zijn het schooljaar goed gestart. We vliegen erin met ons eerste thema 'anders': iedereen is anders en ik vind dat goed! We maken nieuwe afspraken, bekijken elkaars gelijkenissen en verschillen en leren meer over beperkingen. We krijgen ook bezoek van Michael. Hij heeft een beperking en vertelt er ons meer over. Kan jij een basketbal in de ring werpen vanuit een rolstoel?

Kindergemeenteraadsverkiezingen 5de leerjaar

Aangemaakt door Juf Liesbet op 15 oktober, 2019 - 14:17

Bezoek aan afvalverwerkingsbedrijf Verko te Appels

Aangemaakt door Juf Lieve op 13 juni, 2019 - 17:10

Naar aanleiding van het thema " mijn gemeente", brachten de leerlingen van het derde leerjaar een bezoek aan het afvalverwerkingsbedrijf Verko. Het werd een zeer leerrijke namiddag waar ze al hun zintuigen goed konden gebruiken.

Bezoek stadhuis onder leiding van Leen Dierick

Aangemaakt door Juf Liesbet op 23 mei, 2019 - 18:00

Naar aanleiding van ons werothema 'Mijn gemeente' brachten we een bezoek aan het stadhuis in Dendermonde. Leen Dierick gaf ons hier een interessante rondleiding en vertelde ons heel wat over het bestuur van onze stad. Bedankt Leen, het was heel leerrijk!

Inhoud syndiceren